El joc com a fil conductor
Personatges en Joc

Amb el joc com a fil conductor, aquesta iniciativa presenta un entorn de treball amb materials sobre diversos personatges, la seva obra i el seu context històric, tot mostrant els continguts de forma atractiva i fàcil d’utilitzar per l’alumne, a l’aula o a casa.

Creu Casas

Logo Creu Casas

Creu Casas (Barcelona, 26 d’abril de 1913 – Cerdan- yola del Vallès, 20 de maig de 2007) va ser la primera catedràtica de Botànica de l’Estat espanyol i una de les veus més importants en el camp de la briologia.

La col·lecció Personatges en Joc

Fes clic i juga amb els jocs de Narcís Monturiol i el seu submarí, Joan de Peratallada i la ciència a l'edad mitjana, Miquel Crusafont i la paleontologia, Ferran Alsina i la Revolució Industrial i Francesc de Castellví i el 1714.

Logo Eduard Fontserè

Eduard Fontserè

Eduard Fontserè (Barcelona, 1 de març de 1870 - Barcelona, 18 de setembre de 1970) pot considerar-se el pare de la meteorologia a Catalunya, tot i que també va desenvolupar la seva carrera professional en altres ciències, concretament la sismologia i l’astronomia.

Logo Joan Oró

Joan Oró

Coneix el projecte Apollo, el primer que va enviar humans a la Lluna, i el programa Viking, pioner a enviar una sonda espacial a la superfície de Mart

logo Dolors Aleu

Dolors Aleu Riera

Coneix els virus i els defensors del nostre cos de la mà de la Dolors Aleu,
metgessa catalana que va ser la primera dona que es va llicenciar a l’Estat espanyol.

Logo Castellvi

Francesc de Castellví i Obando

(Montblanc, 1682 - Viena, 1757)Logo Monturiol

Narcís Monturiol

El joc d’ordinador, que combina entreteniment amb Més sobre la vida i l’obra de Monturiol, pretén apropar la figura de l’inventor català als alumnes d’11 i 12 anys.

Logo Peratallada

Joan de Peratallada

El joc d’ordinador sobre un dels grans mestres catalans de l’alquímia medievalLogo Crusafont

Miquel Crusafont

Coneix la Catalunya prehistòrica de la mà de Miquel Crusafont, paleontòleg català reconegut internacionalment!

Logo Ferran Alsina

Ferran Alsina

Acosta’t a la Revolució Industrial de la mà de Ferran Alsina

  • logo Generalitat
  • Logo UPC

La col·lecció
Personatges en Joc

La col·lecció és fruit de la col·laboració entre la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Juga amb els jocs de Narcís Monturiol i el seu submarí, Joan de Peratallada i la ciència a l'edad mitjana, Miquel Crusafont i la paleontologia, Ferran Alsina i la Revolució Industrial i Francesc de Castellví i el 1714.

La col·lecció va ser encetada l’any 2009 a proposta del aleshores Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per donar a conèixer personatges rellevant del món de la ciència i la tècnica de la història de Catalunya.